Hoppa till sidans innehåll

Följ Carl-Isacs äventyr i Italien (Fredag)

29 JAN 2020 11:59
Sista tävlingsdagen och GS på schemat. Fantastiskt väder och Ok underlag, men betydligt mjukare i banan idag.
  • Uppdaterad: 29 JAN 2020 11:59

Lördag 1:a feb

Tjejerna börjar bra, och även Joel Candert som är först ut av killarna startar bra, men faller olyckligt och skadar sitt knä, vilket självklart påverkar de som väntar på start. Isac är nästa svensk på start och han kör ett helt ok och balanserat åk utifrån sina förutsättningarna.

Inför andra åket är truppen lite skakad av lagkamratens skada men försöker ändå fokusera på sin uppgift. C-I gör även för ett helt Ok åk och plockar ett antal placeringar.

När vi summerar denna  resa har det varit en fantastisk upplevelse som inte kan värderas i placeringar utan av erfarenheten av att tävla  i Europa och den fantastiska gemenskap sporten har att erbjuda åkare över alla gränser.


 

Fredag 31:a

Tyvärr börjar det med lite otur för tjejerna , bla Tindra Olows från Järvsö grenslar och kör ur. För killarna starar det istället superbra Joel Candert går upp i ledningen och ngt startnr efter kommer Carl-isac. Han startat åket perfekt med råkar ut för en del missar i branten och efter att han fastnat i kombinationen i utgången av branten känns det lite hopplöst, och han glider uppgivet in i mål.

Carl-Isac ligget på en 27 plats, men har ett bra utgångsläge då de vänder vid 30, precis som världs cupen. Han gör ett helt ok andra åk, 7:e tid, och klättrar 13 placeringar till plats 14 och blir trots detta ”Bästa Svensk” då Joel oturligt nog kör ur i andra åket. Bästa tjej blir Sofie Nyberg på 18:e plats.


Summa summarum, lyckas vi få till två bra åk får Italienarna och österrikarna se upp😊


Nu taggar vi för GS i morgon 


 

Torsdag 30:e
Sverige tränade GS på förmiddagen och SL under eftermiddagen. Stenhårt i backen under GS passet och lite lösare under eftermiddagens SL pass. Banan var rejält gropig och väldigt tuff men ansågs vara normala förhållanden för tävlingar i Europa.

Invigningen bestod bl.a. av en lång parad med alla deltagande nationer. Avslutningen stod Bode Miller för som bär fram facklan och tänder elden med orden. "Ski fast and have fun!"


 

Onsdag 29:e
Sverige har två lag anmälda. C-I är med i lag 1 tillsammans med Joel Candert, Tindra Olows och Sophie Nyberg.

Samtliga var rejält laddade innan kvalen satte igång, som genomfördes som ett tidskval där sammanlagda tider från alla i laget slogs ihop och ställs mot de andra lagens tider. Oturligt nog körde båda tjejerna i lag 1 ur vilket ledde till att laget slogs ur. Lag 2 gick vidare till finalomgång men slogs ut mot Tjeckoslovakien.

Det positiva vi kan ta med oss är att Carl Isac hade 3:e snabbaste tiden av killarna idag, vilket verkligen lovar gott inför fortsättningen. '

Håll utkik!Resan mot Alpe Cimbra 2020 började redan igår 0600 på Arlanda där landslagsjackan skulle provas ut på ett gäng riktigt laddade ungdomar. Och trots löften om två skidfodral tillät incheckningen bara ett vilket fick ledarna att ta fram sina diplomatiska talanger och allt löste sig precis innan avgång, som tur var.

Efter flyg till München blev det minibuss genom Tyskland och Österrike innan gänget till slut kom fram till Italien.

Idag (onsdag) är det dags första tävlingen, Team Event

https://www.sportcultura.tv/index.php?id=filmato&filmato=1450 (lagparallell) där Sverige är representerade med 2 lag bland 39 nationer! Vill man hänga med så startar tävlingarna 14:30 idag. De finns att följa livestreamat på

eller

https://alpecimbrafischicup.wixsite.com/english/streaming

Då återstår egentligen bara att hålla tummarna!

OBS! Sídan uppdateras allt eftersom äventyrel förlöper...håll koll!!

Skribent: Joakim Kvarnäs
E-post: Adressen Gömd

 

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

 Affärsfastigheter

 

 Hosta i armvecket

Håll stavlängds avstånd

Tvätta händerna

Stanna hemma om du är sjuk

 

 

What do you want to do ?
New mail

 

What do you want to do ?
New mail

Postadress:
Bollnäs AK - Skidor
Box 1118
82113 Bollnäs

Besöksadress:
Bollebacken, Bollevägen 177
82194 Bollnäs

Kontakt:
Tel: +46706944156, +46706405854
E-post: styrelsen@bollnasalp...

Se all info